Emocije su izvor moći koje nas pokreću u životu

Kad emocije promatramo na staničnoj strukturi vežemo se za naša iskustva i dvije temeljne opcije za koje smo u životu sposobni, a to su ljubav i ono što smatramo njezinom suprotnošću. Radost mržnja i mir nisu kao što mi smatramo emocije već osjećaji koji proizlaze korištenjem samih emocija. Emocije su izvor moći koje nas pokreću u životu.

Ljubav ili strah pokretačka su sila koja nas podiže uz zidove otpora i izbacuje preko granica koje nas sprečavaju da ostvarimo svoje snove, ciljeve i želje.

Mi moramo naučiti kanalizirati i fokusirati moć emocija da bi nam mogle služiti u životu. Ako nemamo jasno zacrtan smjer, naše emocije će se raspršiti i postati kaotične. Svi smo svjedoci nekih osoba u našoj blizini koje u životu funkcioniraju isključivo na temelju emocija.

Emocije su ogromna sila koja prebiva u svakom živom biću, one imaju dominaciju nad našim umom i lako će ga porobiti i učiniti svojim slugom. Naš um će i najsurovija naša djelovanja opravdati i pod utjecajem emocija pokušati objasniti kao nešto što je imalo opravdan uzrok za naše nelogično djelovanje.

Emocije nas mogu ostvariti do neslućenih visina, mogu nas izdići iznad svake prepreke u životu, ali i uništiti i sravniti sa zemljom kao da nismo nikad ni postojali. Emocije proizvode najsnažnije osjećaje iz kojih svakodnevno djelujemo, a osjećaji su naša stvarnost u stvarnom i virtualnom svijetu.

Kako pobijediti destruktivne emocije?

Samo otvoreno srce za prihvaćanje novih osjećaja može promijeniti naše emocije i okrenuti ih u ispravnom smjeru da nam služe kao ogromna stvaralačka sila u svakodnevnim djelovanjima.

Postoje dva načina emocionalnih djelovanja kroz koja ostvarujemo svoja ostvarenja. Prvi je način nižih energija u kojem emocije dominiraju nad našim umom i osjećajima i drugi gdje osjećaji i um kontroliraju naše emocije.

“Emocije koje proizlaze iz kontroliranog osjećaja otvorenog srca liječe najteže bolesti,
mijenjaju najbezizlaznije životne situacije i vrše promijene u nama i našoj okolini.”