Bila sam sama u stanu i u toku emisije sam se ljuljala

Na samom početku  svog svjedočanstva, prije svega želim se  zahvaliti divnim, nesebičnim i posebnim ljudima, Berislavu Hrmeščec i Ivani Beg za sve što su učinili za Kemala i mene.
Moje upoznavanje sa lječenjem „Snagom srca“,  počinje maja  2018. godine, kada je Kemal Delić, moj suprug dobio  drugi moždani udar, sa posljedicom   smanjenja  vidnog  polja, smanjenog osjećaja  za orijentaciju. Kemal je već imao ugrađena dva stenta u srcu.

Molila sam se da se desi čudo… Sjetila sam se  Maje A. kćerke moje prijateljice, koja živi u  Njemačke. Nazvala sam je, smatrajući  da će mi preporučiti neki lijek ili dati  neki savjet, no,  uputila me je na Berislava Hermeščec, na  lječenje „Snagom srca“, na zdravstevni radio, GVM internet radio. Priključila sam se odmah. U toku  emisije,  događalo se nešto za mene neobjašnjivo!?  Bila sam sama u stanu. U toku emisije sam se ljuljala. Kada sam sjela na kauč  nisam se mogla podići,  osjećala sam neku energiju koja je bila jača od mene. Sve je to za mene  bilo neobjašnjivo i zbunjujuće. Nakon nekoliko dana sa Majom sam otišla za Zagreb. Upoznala sam Berislava i Ivanu. Susret je bio u znaku dobrodošlice,  pun  pozitivne energije, smjeha,  ali i moje zbunjenosti i osjećaja da lebdim, kao da je sve to bilo nestvarno. Nisam mogla nikako da povežem misli, kao da nisam dobro čula, niti vidjela šta se to događa oko mene. No, istovremeno sam se osjećala ugodno, opušteno,  imala sam osjećaj sigurnosti, osjećaj  da mogu tim ljudima da vjerujem. Kemal i ja smo svakog ponedeljak slušali zdravstveni radio Snagom srca, gvm radio putem interneta.

Kemal se sve više oporavljao,  iz dana u dan je bivao  jači, tako da smo oboje jednom mjesečno odlazili  u Zagreb na dekodiranje naših srca. Sva ta putovanja su išla lako i bez problema. Polako smo počeli  rješavati i  neke zaostale porodične i  financijske probleme, koji su se vukli godinama. Sve je teklo lijepo i povoljno za nas, sve se nekako posložilo. Znala sam pred važan poslovni sastanak, seminar, i sli. nazvati Berislava i pitati ga za savjet. Prvo što sam na početku razgovora osjetila,  je bio mir i opuštenost, osjećala sam da imam srce, da sam se „vratila u srce“, osjećala sam sigurnost i sve je nekako poslije teklo prirodno, opušteno.Na koncu 2018 godine,  Kemo i ja smo se vjenčali!

No, umjesto da nakon dekoriranja srca nastavimo istim tempom sa djelovanjem i učestvovanjem u emisiji, u 2019 godine dolazi do Keminog  smanjenog djelovanja,  tako da mu se 05.02. 2020. godine  ponovio moždani udar. To predvečerje neću nikad zaboraviti. Vratila sam se sa posla i krenula da nešto pojedem, a Kemo je rekao da ide malo da prilegne. Odjednom sam čula vrisak.  Kemo je pao na krevet ječeći. Odmah sam zvala Berislava, koji se istog časa oglasio, smirio me i sve stvari su išle tako brzo i povoljno za Kemu, pa je ubrzo nakon Berislavovog javljanja u nekoliko navrata  i povratio, što je za njega bilo izuzetno važno. Hitna pomoć je brzo došla. Mada je padao snijeg, brzo smo došli u bolnicu i već na samom ulazu sam  primjetila Keminog rođaka, koji je ljekar, koji  ga je zatim i uveo u ordinaciju. Prošlo je skoro godinu dana i  Kemo se polako oporavlja od, sada težih posljedica moždanog udara, jer je vezan za krevet. No, polako hoda, poboljšava mu se vid, svjesniji je cijele situacije. Meni lično  su se, također, u ovom procesu „Snagom srca“ dešavale određene promjene u pozitivnom smislu. Postala sam stabilnija, hrabrija, sigurnija u samu sebe, vremenom sam postala sve više mirnija i ispunjenija, sa više samopoštovanja i poštovanja prema drugima. Polako sam na sebi osjećala šta je to lječenje „Snagom srca“, šta  je pozicioniranje  na  Istini, šta je  djelovanje, šta je dato obećanje: Vidjela sam da je ova metoda „Snagom srca“  bazirana na naučnim saznanjima. Dug je put do  Izvora, no Berislav i Ivana su divni vodiči na tom putu. Želim Vam se još jednom od srca  Berislave i Ivana zahvaliti na Vašem strpljenju, na Vašoj nesebičnosti, na Vešem znanju  koje dijelite sa nama. Hvala Vam  za sve što ste učinili za Kemala i mene.