Grand Master heart healing Berislav Hermeščec

Rođen 11.12.1965. u selu Žerjavinec nedaleko Sesveta gdje živi sve do 7. godine života, a potom se sa majkom seli u Vrbovec, selo Gaj, gdje živi do današnjeg dana. Već kroz djetinjstvo koje se nije po ničemu razlikovalo od drugih djetinjstava,  osjeća i drugi, paralelni život koji ga okružuje. Osjećaj paralelnog svijeta  koji nas okružuje, osjeća se, a golim okom je nevidljiv može biti veoma zbunjujući i za osobe starije dobi. Sam osjećaj za neke pojave koje će se dogoditi ni nakon što se kroz neko vrijeme dogode ne dobiva logično objašnjenje. Razna predviđanja od kojih je najintenzivnije ono za smrt bake nisu ipak imala zastrašujući odraz.

Kroz djetinjstvo je prisutna velika sportska aktivnost i nadarenost, pa su šah, nogomet i kung fu ( shaolin ) uz školske obaveze ispunjavali dječačke dane. Šestogodišnje dosljedno treniranje tehnika shaolina zasigurno su imale najveći značaj u njegovom kasnijem izgrađivanju i opredjeljenju.

Po završetku školovanja otvara servis za elektroničku i informatičku opremu koji ubrzo postaje prepoznatljiv po kvaliteti u Vrbovcu i okolici, ali i ostavlja sve manje prostora za kung fu, nogomet i šah.

Razne pojave i osjećaji i dalje su se povremeno javljali, pa ih u jednom periodu života odlučuje malo detaljnije istražiti. Osim gutanja stručnih knjiga iz područja psihologije, ulazi u alternativno područje proučavajući razne kineske, indijske, šamanske i tehnike drugih naroda. Istovremeno stupa u kontakt sa tada vodećim domaćim i stranim praktičarima alternative. Mnoštvo tehnika i vježbi, ali i razočaranja prate taj period istraživanja.

Paralelno uz elektroniku, informatiku i istraživanje alternativnih područja, sve naučeno primjenjuje u krugu obitelji, susjedstva sumještana pa se glas ubrzo širi i dalje.

Kao elektroničar i informatičar provodi mnoge vježbe mjerenja raznih fenomena i pokušava istom dati znanstveno tumačenje. U laboratorijskim kontroliranim, ali i ne kontroliranim uvjetima istražuje reflektirajuće fenomene elektromagnetskog polja, promjene frekvencije, biokemijske i elektrostatičke reakcije, kako na sebi, na drugim ljudima, tako i na biljkama i životinjama. Objavljuje niz stručnih tekstova u raznim časopisima ( Alter, Ezoterikus, Astro magazin i postaje suradnikom mnogih dnevnih i tjednih novina poput Mostarskog lista. Arena, Vrbovečki list i mnogi objavljuju svjedočanstva o njegovim rezultatima.

Prvi u Hrvatskoj proveo istraživanje na temu  terapija gladovanjem ( Breussova metoda )  u trajanju 21 dan sa svim dokumentiranim parametrima kao što su tlak, temperatura, fizička snaga i psihička stabilnost.

Teško je istovremeno biti u informatici, elektronici i alternativi, a broj korisnika sa potrebama je svakim danom sve veći. Odluka prioriteta rezultirala je otvaranjem obrta za humanu medicinu i zatvaranje postojećeg servisa za elektroniku i informatiku.

 

Ulaskom u alternativno područje postavlja neke moralne granice poput prvi tretman je besplatan, a nakon određenog vremena osoba sama donosi odluku o nastavku i broju tretmana. Zalaže se za suradnju sa medicinom, transparentno poslovanje i reguliran odnos prema državnim institucijama te neko vrijeme surađuje sa HUPED-om, Hrvatskim udruženjem za prirodnu energetsku i duhovnu medicinu.

Nakon nekoliko godina rastaje se sa HUPED – om iz razloga što nisu ispunjeni neki ( od strane njih ) dogovori vezani za suradnju sa medicinom i rigoroznijom kontrolom terapeuta. Sam naziv po pravilniku HUPED-a je bio bioenergoterapija, a ne bioterapija.

Najezdom učenika i navodno licenciranih terapeuta Zdenka Domančića počinje pravi kaos na alternativnoj sceni i donosi odluku da u tome više ne želi sudjelovati. Odbija suradnju sa svim časopisima i medijima i nakon radnog sastanka u Ministarstvu gospodarstva sa tada  prvim pomoćnikom Ministra, donosi odluku o povratku informatici i elektronici.

 

Osnivač i utemeljitelj heart healing
U ožujku 2014. polako se pripremajući za totalno povlačenje, jedne noći sasvim slučajno na internetu počinje komunikaciju sa jednim od znanstvenika najveće svjetske institucije, koji je i sam doživio nešto slično u svojoj instituciji.

Prva prepiska osim kontroliranih riječi nije obećavala mnogo, ali već sutradan na elektronsku poštu je stiglo nešto nevjerojatno.  Blog prijatelja iz daleke zemlje je zatim ugašen, a sva komunikacija se odvijala preko elektronske pošte. Stotine stranica sa znanstvenim otkrićima sada su bile pred njegovim zbunjenim očima, jer znanost znade tajnu života, ali je skrivena od očiju javnosti, a oni koji su sudjelovali u istraživanjima, su udaljeni.

Berislav je proučavao znanstvene spise i u nekim segmentima poistovjećivao sa svojim malim ranijim istraživanjima. Veliko nepovjerenje i doza straha su se pojavili već kod prvog koraka kad je Berislav osjetio i shvatio da bioenergija može imati gotovo snagu električne struje i da kontakt sa tom silom može biti poput električnog udara.

Kao i na samom početku svog alternativnog puta, sve je prvo primijenio na samom sebi. Godina dana je bila godina učenja, straha, oduševljenja, nepovjerenja, upornosti i neshvaćanja.
Kako je on bio zbunjen tako su svi oko njega bili još više. Razne situacije poput osjećaja da dolazi na kavu, pomlađivanje osobe u roku jedne minute, skidanja kilograma u par dana, jaki otkucaji srca osoba u njegovoj blizini, izrastanje nekoliko centimetara kroz nekoliko sekundi i sve ostalo samo je izazivalo kontraverze.

Iako su daleki prijatelji ( znanstvenici ) sve unaprijed u velikom postotku predvidjeli i unaprijed objasnili, toliko snažni intenzitet nečeg novog ipak je bio prejak i za nekog iskusnog s tridesotogodišnjim iskustvom poput Berislava. Mnoge neprospavane noće kako za njega tako i za manji krug suradnika, prijatelja, i formirani liječnički tim. Svi su se složili,…ovo je senzacionalno, fantastično, djelotvorno, bezopasno i još neviđeno.

Ovo ruši sve spoznaje koje čovjek ima o sebi, o svom nastanku, postojanju i mogućnostima.

U isto vrijeme na samom početku Berislav ponovno pokreće zdravstveni internet GVM radio i sve informacije dijeli sa tada malim brojem slušatelja i još manjim VIP članova. Poziva neke od ranijih korisnika svojih usluga i testira novo upravo na njima kod koji se neki problemi nisu mogli riješiti bioenergijom i bioterapijom.

Oni kao i on bivaju oduševljeni snagom i intenzitetom ovog što Berislav posjeduje. Rezultati su sada bili stopostotni.

Berislav osniva i utemeljuje novi način pristupa bolesti i izlječenju i naziva ga Hermeščec Heart Power of Healing i svoj rad daje na uvid svima koji su zainteresirani, 24 sata dnevno kao i mogućnost da se uvjere i sami, kaže Berislav Hermeščec.

Leave a Reply