Čovjek je poput računala

Čovjek je poput računala i unutar svake osobe u svakoj stotinki sekunde odvija se niz složenih procesa. Kad bi htjeli bilo koju osobu usporediti sa računalom, mogli bismo to na slijedeći način.

Mozak ili um bi predstavljao konfiguraciju računala i operativni sustav. Emocije bi predstavljale instalirane korisničke programe na našem računalu koje koristimo i koji se izmjenjuju svakoga dana cijelih 24 sata.

Srce bi u tom slučaju bilo naš tele operater i internet veza, a sam Izvor bi bio internet i sva dostupnost na internetu.

Emocije su programi koji se aktiviraju ovisno od svakodnevne situacije. Tuga, strah, neizvjesnost, nesigurnost, bijes, euforija, nedostatak samopouzdanja i sve ostalo su samo programi koji će se ovisno o jačini računala i vrsti operativnog programa izvršavati ili ne, brzo ili sporo, ali možda niti nećemo moći konfiguracijom i operativnim sustavom kvalitetno odrađivati neki od programa.

Zatvoreno srce je naša nemogućnost spajanja na internet ( IZVOR ). Netko tko je spojen na internet i pronašao je u mnoštvu informacija ( BLAGODATI IZVORA ) kako riješiti vid. Tu informaciju možemo zamijeniti sa programom, jednostavno je putem internet veze ( SRCA ) skinuo program za bolji vidi i vrti ga na svom računalu, odnosno njegovo računalo radi sada po programu zdravog gledanja.

Onaj tko nema internet ( ZATVORENO SRCE ) nema niti mogućnosti doći do tog programa ( zdravog gledanja ). Svi oni koji imaju Internet sa slabim protokom ( MALIM POSTOTKOM OTVORENOG SRCA ) duže skidaju program, treba im više vremena, ali im najčešće i pukne Internet veza pa odustaju od skidanja tog programa.

U kolektivnoj svijesti ( zatvoreno srce ) kad nemamo pristup internetu ( IZVORU ), sve pohranjujemo na naš hardver ( MOZAK ) i tu ostaje pohranjeno. Sa svakim programom i radnjom smanjujemo kapacitet i brzinu našeg računala. Kad imamo Internet vezu ( OTVORENO SRCE ) nemamo potrebe neke podatke držati na računalu ( strah, mržnja, neizvjesnost ) jer imamo direktan pristup internetu ( IZVORU ) i u svakom trenutku možemo skinuti programe ( hrabrost, ljubav bezbrižnost ), ali i direktno ( online ) izvršavanje programa koji želimo u datom momentu, bez da njegovim skidanjem rušimo kapacitet našeg hardvera.

Životni programi su jako veliki programi i vrlo je važna brzina interneta ( POSTOTAK OTVORENOSTI SRCA ) kako bi ih mogli skinuti što brže i što prije koristiti.

Za one programe koji zahtijevaju instaliranje na računalo, poželjno je izbrisati nepotrebne programe ( čišćenje nakon otvaranja srca ) kako bi mogli skinuti i nasnimiti nama važan program.

Nemoguće je onima koji nemaju internet vezu shvatiti pojedinca koji raspolaže s mnogo informacija vezanim za udaljena mjesta ( ZDRAVLE ), a onima sa slabom internet vezom sama brzina informacija ( NAPRETKA ) onih sa brzom internet vezom