Nakon četiri emisije Snagom srca ja hodam bez bolova

Prije dvadeset godina sam oboljela od autoimune bolesti reumatoidnog artitisa, koja me je u početku ubijala psihički, jer sam čitajući razna iskustva drugih potpuno izgubila kompas da mi može biti bolje, već me samo vodila misao da će biti gore i gore. Dani plača i tuge prije pojave bilo kakvih simptoma RA bile su moja svakodnevnica.

Pomalo sam i zaboravljala da imam RA jer se simtomi nisu pojavljivali narednih pet godina. A tada, udar. Mali zglobovi ruku postali su nepodnošljivo bolni, zglobovi oticali iz dana u dan. Ni sama ne znam koliko sam lijekova tada počela uzimati jer mi je i smo hodanje bilo bolno a o drugim aktivnostima ne mogu ni komentirati, jer i odlazak u trgovinu predstavlja veliki problem.

Odlazim u Njemački tražiti pomoć, ali ne dobivam je. Iz dana u dan biva sve gore, prsti mi se krive, a ustajanje ujutro dok se ne pokrenem za mene je bol, tuga i jad uz stalno pitanje zašto ja?

Polako živim iz dana u dan, u bolovima i bez riječi ponekad pretrpim bolove jer mi posao ne dozvoljava boest, a i nisam se htjela prepustiti pobjedi RA. Slučajno saznajem za radio GVM, za emisiju Snagom srca, te unazad mjesec dana počinjem sudjelovati. Nakon prve emisije, gdje samjako osjetila energiju u zglobovima, i cijelom tijelu, drugi dan ujutro ustajem lakše ne vjerujući da je to moguće.

Nestrpljivo iščekujem slijedeću emisiju, gdje sudjelujem, i od samog početka osjećam toplinu, trnce, lakoću, a bol polako nestaje. Danas, nakon četiri emisije, ja hodam bez bolova, prsti ruku su ispravljeni, i ne pronalazim riječi zahvalnosti kojima sam dobila besplatnu pomoć za moje životne probleme.

Mogu samo skromno reći velikom srcu, velikom čovjeku Berislavu Hremeščecu, BESKRAJNO HVALA!!!!

Zlata M.