Mama može čitati bez naočala

Moja mama je imala dioptriju +2 na oba oka i tri godine je nosila naočale koje je koristila za čitanje. Bez njih ne bi mogla pročitati cijenu u dućanu, uvući konac u iglu, pročitati bilo koja sitna slova ili slabije otisnuta slova, čitala je i pisala poruke na mobitelu samo s naočalama jer bez njih nije mogla vidjeti što piše.

U ponedjeljak u emisiji Snagom srca osjetila je intenzivan svrbež u očima u dva navrata i bol između očiju u predjelu čela iznad nosa. Kada je Berislav upitao je li se što dogodilo s vidom uzela je uputu od lijeka koja je bila pored nje i uspjela je pred tatom i predamnom na glas točno čitati što piše. Isti taj dan prije emisije poštom je stigao dokument koji nije mogla pročitati bez naočala pa ih je koristila. Nakon emisije mogla je čitati taj isti dokument jer je vidjela puno jasnije.

Danas je čitala i pisala poruku na mobitelu bez naočala. Sada dok pišem ovo uzela je najmanju iglu iz seta igala za šivanje i uvela konac u nju što prije nije mogla. Naočale joj više ne pašu jer vidi bolje. Mama je sretna i zahvalna. Hvala Berislave jer bez Vas ovo ne bi bilo moguće.

Stella Zavišić