Darwinova teorija o postanku je nametnuti model života

Nakon što je i Sveta Stolica priznala da je Teorija evolucije u skladu s Biblijom, ateisti i agnostici još su više sigurni u prirodnu selekciju i opravdavaju sva svoja djelovanja kao borbom za opstanak.

Zašto u današnje vrijeme moramo raditi selekciju na način da uništavamo one koji su slabiji, zar svatko nema pravo na život. Živimo u vremenu kad ne pečemo kruh više, već lišavamo živote da bi taj kruh dobili mi a ne netko drugi. Izgleda da smo danas ipak bliže teoriji o evoluciji, ali u obrnutom smjeru od onog po Darwinovoj teoriji.

Znanost nas uvjerava da danas ima odgovore na sva pitanja, a nema vjerodostojnu teoriju o samom postanku čovjeka. Znanost je dobra ali nema odgovor na ljudsku patnju, glad, bijedu, ratove, siromaštva, ekološke katastrofe. Znanost ima odgovore na sve ono što je izvan nas, ali nema ni na jedno pitanje koje se odnosi na nas, ljude, čovjeka.

New Age sljedbenici su nas uvjeravali još prije deset, dvadeset godina da svakodnevno meditiraju za mir i dobro, a gle nikad čini nam se u zadnjih pedesetak godina nije bilo gore.

Lijekovi koji su pronađeni, ubrzo su zabranjeni i povućeni s opticaja, a svakodnevno čitamo kako je pronađen novi lijek koji će nas riješiti određene bolesti.

U toj prirodnoj selekciji gledamo samo svoj interes i boli nas briga za onog do nas. Ulicom bezbrižno i bez ikakvih emocija, poput životinja prolazimo kraj osobe kojoj je pozlilo jer žurimo, nemamo vremena zaustaviti se i pomoći joj. Žurimo, da žurimo nezaustavljivo svome kraju, što možda i nije loše s obzirom kako djelujemo i kako se odnosimo prema svemu što nas okružuje.

Svakodnevno progovaramo o nepravdi, ali pojedinačno ništa ne činimo da nešto promijenimo. Ne samo da pasivnim promatranje podržavamo propast već i aktivnim sudjelovanjem radimo protiv bližnjih, susjeda, kolega na poslu, prijatelja i znanaca.

Umjesto da uživamo u zdravlju, miru, sreći i blagostanju, mi se pretvaramo u moderne gladijatore. Uzimamo preko mjere i više nego što nam je potrebno, uzimamo nekom i ono što nam ne treba i nikad nam neće trebati.