ŽIVOT SE POČEO MIJENJATI PRIJE UPOZNAVANJA BERISLAVA I IVANE

Prošlo je točno sedam mjeseci kako sam pobjegla od starog načina života i vratila se doma. Neki bi rekli „došla je pameti. Morat ću vas razočarati upravo je pamet odnosno mozak krivac svemu što se događalo i što je dovelo do onoga za što većina misli ma to se meni ne može dogoditi. Bila sam užasno sebična, nesretna i usamljena.

Prije deset godina izgubila sam tatu osobu koja mi je bila oslonac i prijatelj.Život se promijenio okrenuo naopčke nisam se snašla i ignorirala sam da se to desilo.zaokupirala sam se mislima tražila sam sreću na krivim mjestima , izlaci, materijalne stavri. Prije dvije godine upoznala sam bivšeg dečka i kako to biva sve je izgledalo idealno, zaljubila sam se i otišla od kuće , posvađala se sa mamom, prijateljima, sama sa sobom.Želja da pronađem mir i da budem voljena pod svaku cijenu je bila jača. Trpila sam vrijeđanja, udarce, prijetnje, zavravala sam se bit će bolje ma mora . Nije bilo i dobro da je tako bilo. Odnos sa mamom je bio nikakav, nismo se čule što zbog njega što zbog mene i ega. No u osmom mjescu počinje promjena .Tada nisam znala da mama ide u Srce da je upoznala Berislava i Ivanu.Stajala je jedna knjiga u ormariću u kuhinji i počela sam je čitati, počela sam dobivati snagu da se oduprem njemu .Postala sam odlučnija i bezobraznija , nisam mu dopuštala sa upravlja sa mnom, kontakti sa mamom su postajali sve češći.Nakon svađe prekipjelo mi je i samo sam otišla bez stavri bez mobitela više nisam mogla.Ništa  i nije bilo važnije samo da dođem doma i da zagrlim mamu.

Došla sam kod bake nazvala mamu na poslu i rekla da dođe po mene.Nikad neću zaboraviti nevjericu i sreću u njenim očima kada sam joj rekla mama ja se tamo ne vraćam. Nakon par dana ispričala sam joj sve što se događalo.Tada mi je rekla da ide kod jednog čovjeka koji je njoj pomogao .I stvarno je bila je drugačija, smirenija nije me osuđivala nit kvocala kao prije. Prvi put  kada sam slušala emisiju čula sam Berislavov glas koji mi se vidio i riječi koje su bile slične onima koje sam pročitala u knjizi. Odmah sam rekla idem s tobom sljedeći put. Nije bilo otpora  kao na spomen psihologa ili svećenika za koje su  mnogi molili da odem da mi bude bolje. Počela sam raditi početkom devetog mjeseca dobila sam posao nikad brže i to 20 minuta udaljeno od Vlaške, od Srca, prije povratka doma prije svega.Poslala sam mail u petak ujutro popodne su me nazvali i u ponedjeljak sam počela raditi i sačuvala ga unatoč pokušajima i nagovorima da to nije za mene da sam glupa da zadržim posao.

Stigao je petak i prvi dolazak u Srce bila sam uzbuđena i jedva sam čekala no bila sam i malo oprezna. Napokon sam upoznala Berislava i Ivanu ostale Vip članove Slavicu, Zdenu, Dragicu,Natašu i Zrinku.Nije bilo srama neugodnosti i ispitivanja zašto sam došla, što mi je.Bilo mi je ugodno osjećala sam se kao doma. To je bilo 27.09.2019. Slušajući emisije na GVM radiju, ispisujući na kometarima reakcije, slušajući i prihvaćajući savjete Berislava i Ivane i  ostalih Vip članova krenule su promjene.Život je postajao pun boja , nestajali su sivi oblaci. Prije sam znala pasti u depresiju , zatvoriti se u sebe, sažaljevati se. Započele smo mama i ja dekodiranje srca.Sada sjedim u svome domu, pijem kavu i osmijeh ne silazi sa lica. Prije prvog dekodiranja polako su se počeli vraćati prijatelji, poboljšavati odnosi u obitelji ,na poslu. Svakim danom sve sam bila mirnija. Nestao je strah od bivšeg dečka i to sam zapečatila zajedno sa Berislavom.

Dobila sam sudski poziv da sam okrivljena da sam se nasilno ponašala prema roditeljima bivšeg dečka.U tome trenutku  počela sam se tresti išla sam na posao, uzela sam mobitel i nazvala mamu da je stiglo pismo.Zamolila sam je da nazove Berislava jer sam već počela raditi, smirila sam se kada mi je poslala poruku da je Berislav rekao da će sve biti dobro.Mama je taj petak bila u Srcu a utorak je bilo ročište. Kada sam došla sa posla riječi da je Berislav rekao da će biti sa nama odahnula sam i smirila sam se.

Uzela sam godišnji i zajedno sa mamom otišla na sud u Jastrebarsko. Nije me bilo strah bilo je malo nervoze. Prvi put sam tamo bila nakon što sam otišla ništa nije me diralo niti da će se biviši dečko možda pojaviti. Jednostavno sam znala da neće.Iznijela sam svoju obranu,ispričala sam Istinu onako kako je bilo , iznijela činjenice i dokaze bez odvjetnika.Oni su angažirali odvjetnika nisu se pojavili. Odvjetnik nije imao pitanja nije imao dokaza,šutio je. Nakon završetka rasprave sudac me pozvao i rekla Matea ne brinite oslobodit ću vas.

Izašla sam iz zgrade i nazvala Berislava rekla sam mu da sam slobodna i  da je snaga srca pobijedila baš onako kao mi je rekao da je sa nama.Došlo je i napismeno presuda nisam kriva.Vraćajući se kući mahnula sam tom kraju i završila sa ružnom epizodom. Na poslu rezultati su mi postajali sve bolji. Kolege na poslu pitali su me što se sa mnom događa , da sam drugačija. Prilikom boravka u Srcu pala sam u nesvijest toliko su me emocije gušile toliko su me mučili odnosi sa prijateljima , nakon djelovanja Berislava smirila sam se i poslušala savjet Berislava i Ivane da utišam ego i  da im se javim .Učinila sam tako  jedna, kava , druga kava, češće dopisvanje , lakša komunikacija. Vidjela sam koliko sam zapravo uplašila ih i zabrinula i koliko im je stalo do mene i koliko su mi nedostajali.

Nakon prvog dekodiranja popravili su se odnosi u obitelji. Svako obiteljko okupljanje veslilo me, nestao je sram, uzdignute glave i sa smješkom pričala sam sa sestričnama, druženja su postala sve češća ,ne prošlosti evo prošlo je dosta vremena i nemam potrebu objašnjavati ni pričati što mi se sve događalo. Jednostavno uživam u svakom danu i druženju. Hvala Berislavu i Ivani na poklonu prvog dekodiranja kao i na korekciji jer sam počela padati i  vraćati se na staro. Odluka je donesna nastavila samsa dekodiranjem.

Drugo dekodiranje je bilo posebno , bilo je na daljinu i bilo je intezivnije od prvog. Na prsima sam imala  prišteve koje sam zbog nervoze trgala i postale su kraste, sada krasta nema ožiljci su sve blijeđi i blijeđi. Nakon Berislavovog djelovanja od 6 sekundi donji dio  leđa me ne boli, mogu ih saviti.Također ciklus su postali uredniji bez bolova.Nisam više živčana i potreba za slatkim je sve manja. Obraćam pažnju na druge ali i na sebe. Sprijateljila sam se sa  našim psom Lenijem , više vremena provodim sa njim, šećemo,.Nije bilo tako u početku, bježao je od mene i čim bi ga dodirnula sav se ukočio i bježao.Provela sam najljepši Uskrs, nakon dvije godine u miru, sa svojima. Toliko sreće,smijeha i veselja i sloge. Svako jutro ustajem sa voljom sa leptirićima u trbuhu, ništa mi nije teško napraviti.

Hodam uzdignute glave sretna i ponosna što se mogu pogledati u ogledao.Kako sam se fizički promijenila , nebi ni znala da nisam pronašla sliku od prije godinu dana., kako su kilogrami nestali. Najljepše od svega je što dolazi tiho i neprimjetno. Finacijska situacija se popravila, dugovi se smanjuju .Nakon deset godina tuge, pognutih glava moja obitelj je sretnija hvala vam Berislave i Ivana na miru.

Zahvalna sam što sam Vas upoznala, dvoje predivnih ljudi koji nesebično pomažu i uvijek su tu za nas. Hvala gđi Slavici što je upoznala mamu sa Berislavom i Ivanom.Živim život , dišem punim plućima , planiram i veselim se svakom danu i sljedećem dekodiranju.

Ne bojim se više.Veliko HVALA.
Matea Severec