Moždani udar i tumor Non-Hodgkin lymphoma

Prije 3 godine imala sam moždani udar, oduzetost lijeve strane tijela, ruke, noge kao i problem sa gutanjem i govorom. Nisam mogla samostalno jesti, sve sam jela kašasto. Nakon liječenja u  Novoj bolnici bila sam prebačena u Varaždinske toplice na 21 dan rehabilitacije, gdje sam nakon par dana u toplicama pala i udarila glavom u stolić na kojem se jede. Nakon par dana iza tog pada išla sam na kontrolu gdje  mi  je otkriven tumor na mozgu Non-Hodgkin lymphoma. Nekoliko dana  nakon tog učinjena mi je biopsija i nalaz je pokazao da se ne  može izvršiti operacija.

Puštena sam kući sa njihovom pretpostavkom najdulje mjesec dana života i da ću polako gubiti funkcije, gutanja, disanja, sluha, ali Berislav je rekao da to neće bit tako i započeo je s tretmanima. Rekao mom sinu što i kako treba raditi da bi se ja vratila u život, a nakon mjesec dana njegovog samostalnog rada Berislav je savjetova da se prijavim na onkologiju i da bi bilo dobro početi sa kemoterapijom.

Uslijedile su kemoterapije, a zadnja je bila tako jaka da sam mislila da neću izdržati. Nazvala sam sama iz bolnice gosp  Berislava i zamolila ga, ako može da mi  u to vrijeme bude podrška da izdržim. Berislav je bio uz mene  i puštena sam kući.

Ubrzo nakon tog uslijedilo je poboljšanje mog zdravstvenog stanja, vratio mi se govor i ne ležim stalno u krevetu. Sada sam u invalidskim kolicima, ali samostalno sjedim i jedem.

Da nije bilo gosp. Berislava ja danas ne bi bila tu među živima. Moram spomenuti da je u tome svemu velika podrška bila i Ivana .

Nakon toga Berislav dvije godine više nije radio na meni jer nisam djelovala , odbijala sam njegov rad i slijepo vjerovala medicini i fizikalnoj rehabilitaciji ali poboljšanja po pitanju deficita ruke i noge nema. Donijela sam odluku da se konačno pokrenem i da uz pomoć Berislava konačno ustanem iz kolica i prošećem svojim dvorištem.

BERISLAVE   IVANA HVALA!
Znam da je to jako malo za  njihova čista i otvorena srca.