Misli su samo sustav za navođenje emocija

Misli djeluju iz gornjeg dijela središta našeg tijela, a povezane su s logikom i komunikacijom. Dok emocije predstavljaju izvor moći, misli su samo sustav za navođenje emocija koje ih usmjeravaju i fokusiraju na precizan način. Misli ne predstavljaju stvarnu

silu nečega što je stvarno i što se događa u našem životu već samo potencijalnu silu koja nije u stanju ni svaku misao koja nam proleti glavom očitovati u realnom vremenu.

Naše misli su srećom samo prolazne i one su samo kratki uvidi u ono što će biti, što bi moglo biti ili što je već bilo. Misli su vezane uz emocije iz prošlog vremena i trenutne emocije iz realnog vremena ih samo nakratko uspiju skrenuti s vraćanja na prošlo vrijeme.

Mi ne bi mnogo pogriješili kad bismo naše misli definirali kao okove prošlog svršenog vremena. Međutim znajući da je ovaj svijet ipak virtualni i da nije ograničen vremenom i prostorom, možemo objasniti činjenicu da u sadašnjem kalendarskom vremenu proživljavamo uz misli vođene emocijama prošlo kalendarsko vrijeme i sve događaje i djelovanja iz tog prošlog vremena.

Misli vođene logikom mogu samo vrtjeti prošle događaje i djelovanja, odnosno situacije koje se nalaze u bazi iskustva naše memorije u mozgu kao nešto što smo već iskusili. Misli ne mogu promijeniti našu stvarnost jer ne mogu zamisliti nešto što predstavlja drugačiji obrazac od onog koji se nalazi u njima samima.

Misli, želje, afirmacije i molitve

Iskustvo afirmacija savršen je primjer na koji način funkcionira moć naših misli. Mnogi od vas afirmacije ponavljaju svakog dana, išarane na papirićima i prilijepljene na ogledalo u kupaonici, na frižideru, iznad kreveta i na radnom stolu. Stotinu tisuća puta dnevno ponavljate afirmacije s nadom ostvarenja, a kad vas pitam dali uistinu djeluju…?, Vi mi tada odgovarate, … ponekad DA, a najčešće…NE.

Misli, molitve, želje i afirmacije izražavate svakog dana i stalno se pitate zašto se ne ostvaruju. Ne ostvaruju se iz razloga što je vaše srce zatvoreno i nema snagu za prihvaćanje umu nečeg nepoznatog, a to je osjećaj ostvarenja tog istog za što vežete misli, želje, afirmacije i vaše molitve.

UM I MISLI IZ NIČEGA NE MOGU STVORITI NEŠTO !

Pozitivno razmišljanje je samo dobra ideja koja bi bila ostvariva kad bi dolazila iz pozitivne polazne sadašnjosti…

Da li pozitivno razmišljam da sam sit kad sam gladan, da sam zdrav kad sam bolestan, …ne ja samo sanjam o željenoj promjeni unaprijed znajući da se snovi rijetko ostvaruju..